Valtteri Bottakselta kehut lajiliiton tuesta: "AKK tekee hyvää duunia”

17.4.2020

« Takaisin

Tie kohti autourheilun huippuluokkia vaatii taustalle vahvan tuen ja hyvän pohjatyön. Tästä ovat samaa mieltä sekä F1-tähtemme Valtteri Bottas että AKK:n rata-ajon ja kartingin lajipäällikkö Henri Karjalainen, joita haastateltiin C Moren Urheilusuora-lähetyksessä.

Valtteri Bottas on vääjäämättä tämän hetken ykkössuomalaisnimi rata-ajon kuninkuusluokka F1:ssä. Matka kohti maailmanhuippua on kuitenkin haastava ja onnistuminen läpimurrossa on usean eri tekijän summa, lahjakkuus yksin ei riitä. 

- F1-sarjaan nouseminen vaatii paljon uskoa ja tukea omalta perheeltä, mutta myös muualta. Ei ole mitään epäilystä siitä, etteikö meillä Suomessa olisi taitojen puolesta materiaalia, mutta siihen tarvitsee apua, ja miten uraa lähdetään suunnittelemaan, Bottas kertoi C Moren Urheilusuora-lähetyksessä. 

- AKK Suomessa tekee hyvää duunia. Jo pienestä pitäen lähdetään opastamaan ja auttamaan ajamiseen liittyvissä perusjutuissa sekä muissa moottoriurheiluun kuuluvissa asioissa, itsekin liiton valmennusohjelman läpikäynyt Bottas kehui. 

Lajipäällikkö Karjalainen korostaa erityisesti hyvää pohjatyötä, jossa karting toimii avainasemassa.

- Olisi hyvä tehdä ensin hyvä pohjatyö Suomessa, jotta maailmalle mentäessä tulokaskuskina olisi paremmat mahdollisuudet menestyä ja erottautua heti. Kartingista kaikki kuitenkin lähtee, ja tällä hetkellä kansainvälisellä tasolla pärjääviä kuljettajia meillä onkin, Karjalainen kuvailee.

Lajiliitto AKK:lla on ennen kaikkea mahdollisuudet antaa valmennuksellisia eväitä kuljettajien urapolulle. Tähän mennessä menestyneiltä suomalaisilta formulatähdiltä puolestaan toivotaan apuja ovenavauksiin maailmalle. 

- Huippuluokkien vuosibudjetissa puhutaan jo todella isoista summista, joihin me lajiliittona emme luonnollisestikaan ole kykeneväisiä, mutta päätukemme liittotasolla tuleekin nimenomaan vahvalta valmennuspuolelta. Kun mennään formuloihin, tarvitaan kummisetiä. Entiset F1-kuljettajat ovat ovenavaajia. Toivotaan, että Valtteri, Kimi RäikkönenMika Häkkinen ja Mika Salokin ovat siinä vaiheessa osaltaan auttamassa.

Valtteri Bottas on käynnissä olevalla Suomen treenileirillään ”ajanut vaikka mitä”, eikä ajaminen lopu AKK:n sarjojen osaltakaan poikkeusajan vallitessa, vaan kilpailut jatkuvat tulevana sunnuntaina 19.4. virtuaalisen rata-autoilun merkeissä, kun uusi Digital Racing eSM -sarja käynnistetään peräti 170 kuljettajan voimin klo 15. Yleisö pääsee seuraamaan sarjan jokaista osakilpailua Yle Areenan kautta. Katso ensimmäinen osakilpailu täältä »  

Katso Valtteri Bottaksen C Moren Urheilusuorassa näytetty haastattelu kokonaisuudessaan täältä »

Lue lisää Digital Racing eSM -sarjasta »

Lue lisää AKK:n valmennustoiminnasta ja nuorisomaajoukkue Flying Finn Academystä »

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK 

Design Mainostoimisto Ajaton Oy