Historic Lajiryhmän kokous 22.3.2016

24.3.2016

« Takaisin

Paikalla olivat: Juha Liukkonen (pj.), Aulis Haimakainen, Petteri Sappinen, Sakari Kuikka, Tuomas Vaaranta, Jari Tabell, Risto Laine ja Henrik Frank (lajipäällikkö)

Kokouksessa tiistaina 22.3. käsiteltiin seuraavia asioita:

TERVEISET HALLITUKSELTA JA MUILTA LAJI-/TYÖRYHMILTÄ

Lajiryhmien ohjesäännön läpikäynti

Todettiin että Historic-lajiryhmä koostuu useammasta lajista, jonka parissa lajiryhmä toimii. Näin ollen lajiryhmän toimintaa ja roolia ei voida verrata 1:1 muihin lajikohtaisiin lajiryhmiin.

Todettiin että lajiryhmän pyrkimys on pitää huolta ja vähintään olla tietoinen kaikista suomessa ajettavista AKK:n alaisista virallisista sekä epävirallisista Historic-autoilla ajettavista sarjoista.

Lajiryhmän palaute AKK:n hallitukselle: Todettiin että Historic-lajiryhmä toimii olemassa olevien lajien sisällä, eikä näin ollen voi ottaa tiettyihin ohjesäännön asioihin kantaa. Pyydetään että AKK:n hallitus määrittäisi selkeän roolin myös Historic-lajiryhmälle, koska yleispätevä ohjesääntö ei toteudu Historic-lajiryhmän kohdalla.

Lisäksi lajiryhmä sisäisesti luo esityksen omasta roolistaan. Suunnitelmasta vastaavat lajiryhmän jäsenet Liukkonen, Laine ja Tabell.

HRT Kilpailukalenteri 2017

Todettiin Rallin Lajiryhmän palaute Historic-lajiryhmälle koskien kauden 2017 HRT-sarjan kilpailukalenteria.

Mahdollisia päivämääriä HRT-osakilpailuille:

11.2.2017

17.6.2017

26.8.2017

23.9.2017

HRT-Osakilpailuja voidaan ajaa myös muina viikonloppuina järjestäjien hakemusten perusteella muiden sarjojen osakilpailujen kanssa, edellyttäen että muissa kilpailuissa ei ole Historic-luokkia. HRT-kalenterin rakentamisesta vastaa Historic- lajiryhmä.

Todettiin että tässä kohtaa on mahdollisesti 3 osakilpailujärjestäjää hakenut kilpailua talvella, ja 2 kesälle. Sarjassa ajetaan 6 osakilpailua, mutta kilpailujen jakautuminen talvelle/kesälle on vielä auki. Kaikki hakijat ovat alustavasti sitoutuneet myös nuottiluokkien toteutukselle.

TILANNEKATSAUS

Historic rallit

Todettiin että talvikauden kilpailut on ajettu, 2 kilpailua. Pisteille ajoi 45 kuljettajaa.

Todettiin että kilpailijoita on tällä hetkellä vähän, mutta asia tiedostetaan ja sen eteen tullaan tekemään töitä.

Rallin Nuottisarjan kilpailijamäärän kehitys on ollut positiivista.

Odotusarvo kesän kilpailuihin on korkeampi kuin talven kilpailuihin. Sarjan uutena yhteistyökumppanina on Mobilisti-lehti, joka tarjoaa mainospaikan jokaisesta kilpailusta, ja tällä pyritään houkuttelemaan ihmisiä kilpailupaikoille, ennen kaikkea kilpailujen lähtö- ja maalipaikoille.

HRCF:n hallituksen puheenjohtaja Risto Laine esitteli kaudelle 2017 suunnitellut sääntömuutokset. Sääntömuutosten olennaiset muutosesitykset ovat:

  • Siirrytään neljään kategoriaan, jolloin kilpaillaan neljästä eri HRT-tittelistä
  • Kategorioiden jako -69. -75, -81 ja -90
  • Selkeytetään luokkien nimet
  • Luokkajako pysyy ennallaan
  • Pistelaskun osalta muutos koskien tasapisteitä
  • Autojen oviin HRT-logo

Lopulliset päätökset esitettävistä sääntömuutoksista tehdään HRCF:n keskustelutilaisuuden jälkeen ja kun ollaan saatu Historic-ralliharrastajien kyselyn tulokset käyttöön.

Historic Ratakilpailut

Käytiin läpi tilannekatsaus Rata-kilpailujen osalta.

Kotimaisten Rata-kilpailujen päivämäärät:

28.-29. Kemora

2.-3.7. Botniaring

19.-21.8. Historic Grand Race

24.-25.9. Motopark

Maaottelu Ruotsissa: 17.-19.6.

Lisäksi todettiin että Formula 4:t ajavat oman kilpailun Pärnussa, 30.-31.7. Näiden lisäksi selvitetään Road Sportin mahdollisuutta ajaa yksi kilpailu Virossa.

TEKNIIKKA-ASIAT

Historic-Tekniikkapäivät

keskusteltiin Historic-tekniikkapäivistä. Päätettiin että tekniikkapäivät  pidetään lokakuussa. Päivämäärät 29.10. Paikka vielä avoin, pyritään selvittämään mahdolliset oppilaitokset, johon saataisiin paikalle myös kilpa-autoja koulutuskäyttöön.

Seuraava kokous tiistaina 7.6.2016 klo 15.00

Design Mainostoimisto Ajaton Oy