Haku Hämeen alueen kartingvalmennusryhmään

12.12.2016

« Takaisin

Hämeen alueen Karting valmennusryhmään VI hakeminen

Ryhmä VI aloittaa vuonna 2017 

Hämeen alueelle perustetaan järjestyksessään kuudes kartingin aluevalmennusryhmä vuosiksi 2017 - 2020. Ryhmä tullaan muodostamaan vuosina 2004 - 2006 syntyneistä kuljettajista. Tavoitteena on koota noin 8 - 10 kuljettajan mahdollisimman homogeeninen ryhmä, joka pysyy kasassa koko neljän vuoden jakson.

Pääsyvaatimukset: 

Kilpailukokemusta kansallisessa Mikro, Raket, KF6, X30 tai Rotax Mini Max luokassa, sekä nousujohteinen kehitys kartingissa. Tavoitteena ensi kaudelle tulee olla osallistuminen useisiin kansallisiin kilpailuihin. Yläikärajana pidetään 12 vuoden (vuonna 2016) ikää ja sitä, että kilpailee vielä ensi vuoden aiemmin mainituissa luokissa. Joistakin vaatimuksista voidaan poiketa, jos sopivuus ryhmään on muuten hyvä. Valmennustiimi päättää ryhmän lopullisen kokoonpanon. 

Valmennettavat valitaan ensisijaisesti hakemuksien perusteella. Tarvittaessa hakemuksia ja soveltuvuutta tarkennetaan haastatteluilla. Valmennettavilla tulee olla halu ja valmiudet kehittyä kansallisen tason kuljettajana. Valmennettavien odotetaan osallistuvan aktiivisesti kansallisiin kilpailuihin. Valmennettavilta ja huoltajilta edellytetään myös hyvää motivaatiota harjoitteluun ja sitoutumista valmennusryhmän aikatauluihin ja tavoitteisiin. 

Koulutus ja kouluttajat

Monipuolinen ja nousujohtoinen koulutus tähtää ajovalmennuksen lisäksi kuljettajien fyysisten ja psyykkisten tietojen ja taitojen kehittämiseen niin radalla, kuin sen ulkopuolella. Ryhmän kohdalla otetaan huomioon valmennettavien nuori ikä. Ensimmäinen valmennusvuosi meneekin ajatusmaailman ja menetelmien sisäistämiseen. On myös tärkeää kasvattaa nuoret mukaan urheiluopistojen maailmaan. Tällöin tulevaisuuden valmentautumiset sujuvat totutulla rutiinilla. 

Ryhmän vastuuvetäjinä toimii AKK:n kouluttamat autourheiluvalmentajat Kimmo Joutvuo ja Mikko Mäntykangas. Ryhmän koordinaattorina toimii Toni Hälikkä. 

Ulkopuolisia valmentajia ja luennoitsijoita tullaan ryhmän koulutuksissa käyttämään runsaasti. Kuntotestaukset ja harjoitusohjelmat tullaan tekemään alan ammattilaisten kanssa yhteistyössä. 

Valmennettavien huoltajia pyydetään ilmoittamaan halukkuutensa toimia valmentajana tai ohjaajana ryhmässä. 

Maksut 

Maksut pidetään kohtuullisella tasolla. Valmennusryhmät pyrkivät saamaan tukea mm. AKK:lta, ja seuroilta. Ryhmät pyrkivät rahoittamaan toimintaansa myös omatoimisesti, jolloin toiminnan aktiivisuus tulee ratkaisemaan leirimaksujen suuruuden. Silti huoltajien panosta leiri ja opistokulujen kattamiseen tarvitaan. 
Valmennusryhmän vuosibudjetti laaditaan kun ryhmän kokoonpano on selvillä ja ryhmä on kokoontunut ensimmäisen kerran. 

Valmennuspäivien ohjeellinen runko vuodelle 2017 (tulee muutoksia) 

1. Aloitusviikonloppu, Varalan urheiluopisto tammikuu-helmikuu 2017 (varattu) 
- ryhmän tutustuminen toisiinsa 
- ryhmän yhteisten pelisääntöjen luominen 
- ajokauden 2016 läpikäyminen (ennakkotehtävä) 
- liikuntaa, kuntoharjoituksia 
- ravintopäiväkirja, liikuntapäiväkirja (ennakkotehtävä) 

2. Kuntopäivä, Varalan urheiluopisto maaliskuu 
- kuntotestit 
- henkilökohtainen harjoitusohjelma 
- omatoimiset kuntopiiriharjoitukset 
- valmennusryhmän asujen sovitus 

3. Teoriapäivä, auton säätäminen, 1 pv huhtikuu 
- kuskit ja mekaanikot läsnä 
- auton testaus ja säätäminen 
- kuskin ja mekaanikon rooli ja tehtävät 

4. Ajoharjoituspäivä, Lentola toukokuu 

5. Ajoharjoituspäivä, kesäkuu 

6. Ajoharjoituspäivä, heinäkuu 

7. Leiriviikonloppu Vierumäki, lokakuu 
- kauden 2017 yhteenveto 
- kuntoharjoituksia 
- keskittymisharjoituksia 
- vuoden 2018 valmennuspäivien suunnittelu

Täytä hakemuskaavake huolellisesti ja lähetä se 8.1.2017 mennessä osoitteeseen: valmennus.hame@gmail.com

Design Mainostoimisto Ajaton Oy