Tärkeä tiedote! Liikennevakuutuslain uudistus lykkääntyy

18.4.2024

« Takaisin

AKK on vahva suomalainen autourheiluorganisaatio, jonka toimintaan kuuluu aktiivinen vaikuttamistyö ja yhteiskuntasuhteet. AKK:lla on jatkuva keskusteluyhteys ministeriöihin ja sitä kautta AKK on ollut aktiivisesti mukana liikennevakuutuslain valmistelussa.

 

Valmistelutyön yhteydessä on ollut selvää, että liikennevakuutuslain voimaansaattamisessa on tiukan aikataulun osalta ollut haaste ja tänään uloskerrotun liikenne- ja viestintävaliokunnan mietinnön myötä on varmistunut, että liikennevakuutuslakiuudistus, jonka oli tarkoitus astua voimaan 1.5.2024, lykkääntyy ja laki tulisi voimaan aikaisintaan 1.6.2024. Lain voimaantulon siirtyminen vaikuttaa myös autourheiluyhteisöön ja AKK haluaa varmistaa, että kaikki asianosaiset ovat tietoisia tilanteen muutoksesta.

 

Tulossa aiheeseen liittyvä yhteiswebinaari STM:n ja Pohjolan kanssa

AKK järjestää ainutlaatuisen tilaisuuden Teamsin välityksellä, jossa kuulemme lain valmistelevaan työryhmään osallistunutta Sosiaali- ja terveysministeriön hallitussihteeri Noora Silmosta. Lisäksi mukana on Pohjolan vakuutusedustaja esittelemässä autourheiluun liittyviä vakuutuksia ja niihin saatavia lisäturvia. Tämä tilaisuus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden saada ajankohtaista tietoa liikennevakuutuslakiuudistuksen tilanteesta sekä vakuutusmuutoksista, jotka koskettavat autourheiluyhteisöä.

Tarkempia tietoja webinaarista ja sen ajankohdasta viestitään lähiaikoina AKK:n kanavilla. 

 

Ohessa Liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintö hallituksen esityksestä sekä tarkempi käsittelyaikataulu eduskunnan täysistunnossa.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/LiVM_2+2024.aspx

https://www.eduskunta.fi/FI/taysistunto/Sivut/Tulevat_taysistunnot.aspx


Liikennevakuutuslakimuutoksesta on viestitty 25.3.2024 AKK:n verkkosivuilla.
Lue lisää muutoksesta täältä.

 

Seuraathan uutisiamme lisätietojen saamiseksi.

 

Yhteystiedot

Anssi Kannas

Pääsihteeri

050 300 1244

anssi.kannas@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy