Rallisprintin lajiryhmän kokous 26.5.

2.6.2015

« Takaisin

Rallisprintin lajiryhmän kokous 26.5.

Paikalla olivat Erkki Koskelo (pj.), Veikko Lehtonen, Hannu Hyttinen, Minna Ahola ja Henrik Frank (esittelijä).

Kokouksessa käsiteltiin:

SÄHKÖPOSTILLA KÄSITELTYJEN ASIOIDEN TOTEAMINEN

Lapinlahti Rallisprintin (Lapinlahden Autourheilijat) päivämäärän siirto, koska alueella järjestetään kilpailupäivänä häät, joka estää paikallisen koulun käytön kilpailukeskuksena. Seura anoi päivämäärän siirtoa 6.6.->7.6.
Lajiryhmän päätös: Päivämäärämuutosta ei hyväksytty, perustuen ennen kaikkea aikatauluun. Kilpailupäivämäärään oli anomushetkellä ainoastaan reilu 2 viikkoa. Lisäksi kilpailun asiapaperit oli toimitettu tuomariston puheenjohtajalle sekä liiton toimistolla myöhässä, vastoin sääntöjä. Lisäksi todettiin että päivämäärän siirto tällä aikataululla ei myöskään palvele kilpailijoita, ja on iso mahdollisuus (ja jopa todennäköistä) että kilpailun osallistujamäärä jää hyvin pieneksi.

SEURANTARAPORTIT

Käsiteltiin kevään kilpailujen seurantaraportit, joista ilmeni mm. seuraavat asiat:

Auton vaihto luokkia yhdistettäessä

Keskusteltiin tilanteesta, jossa kilpailussa (tai sarjassa) luokka on yhdistetty toiseen. Tilanteessa kilpailija on ollut halukas vaihtamaan autoa tässä uudessa luokassa, sen yhdistämisen jälkeen. Kilpailussa auton vaihto oli hyväksytty.

Todettiin, että auton vaihto ei ole sallittua luokasta toiseen, mutta tapauksessa, jossa kaksi luokkaa on yhdistetty yhdeksi luokaksi voidaan tulkita että kyseessä on yksi luokka, jonka sisällä auton vaihto on mahdollista.

Lajiryhmän päätös: Todettiin, että koska luokan yhdistämisen jälkeen kyseessä on yksi luokka, voidaan tulkita että auton vaihto luokan sisällä (yhdistämisen jälkeen) on mahdollista.

Radantarkastukset kiinteillä suorituspaikoilla

Keskusteltiinn tapauksesta, jossa kilpailunjärjestäjä ei ollut sääntöjen vastaisesti toteuttanut erillistä turvatarkastusta kiinteällä rata-alueella toteutettulle rallisprint-radalle. Keskusteltiin asiasta, ja todettiin että vaikka kyseessä on selkeästi järjestäjältä sääntöjen vastainen toimintatapa, on silti huomioitava että alueelle on toteutettu viranomaisten toimesta turvatarkastus, ja todettu että alue soveltuu kokonaisuudessaan auto- ja moottoriurheilukäyttöön.

Lajiryhmän päätös: Todettiin että asia huomioidaan kauden 2016 säännöissä, ja jatkossa voidaan pysyville moottorirata-alueille suoritettu viranomaisten tarkastus ja luvat hyväksilukea niin, että itse rallisprint-radalle ei tarvita erillistä turvatarkastusta, jos rallisprint-rata sijaitsee 100% hyväksytyn moottorirata-alueen sisällä.

SÄÄNTÖASIAT

Renkaat Asfaltti-rallisprinteissä kauden 2017 alusta lähtien

Keskusteltiin nykyisin käytettävistä renkaista, ja todettiin että lajiryhmällä on selkeä tahtotila muuttaa sääntöä Rallisprintin asfaltti-rallisprintissä käytettäviä renkaita. Perusteltuna muutokselle on ennen kaikkea kustannusten karsiminen. Todettiin kuitenkin, että muutosta ei voida tehdä välittömästi, vaan asialle pitää antaa ns. "ylimenokausi", ja muutos astuu voimaan kauden 2017 alusta.

Lajiryhmän päätös ja esitys AKK:n hallitukselle: Esitetään, että Rallisprintissä ns. "slicks-renkaat" kielletään ja siirrytään käyttämään Kuvioituja rallin lajisäännön mukaisia renkaita, sekä e/E-tyyppihyväksyttyjä tieliikennekäyttöön tarkoitettuja renkaita.

KALENTERIASIAT

Rallisprint-arvokilpailujen valinta

Käsitelttiin arvokilpailujakemukset kaudelle 2016 ja myönnettiin seuraavat arvokilpailut niitä hakeneille järjestäjille:

Rallisprint SM:
Lumi:
7.2.2016 Rallisprint SM, Lapuan UA
21.2.2016 Rallisprint SM, Lopen UA
Asfaltti:
21.5.2016 IKH-Rallisprint, Kauhajoen UA
Haetaan toinen asfaltti-osakilpailu kesäkuulle 2016
Sora:
25.9.2016 SM-Rallisprint, Laihian UA
15.10.2016 Pakoputkihuolto A.Anttila SM-Rallisprint, Anjalankosken Urheiluautoilijat

Future Cup:
Todettiin että ainoastaan yksi seura anonut määräaikaan mennessä Future Cupin osakilpailua. Myönnettiin yksi osakilpailu seuraavasti:
7.-8.5. Future Cup, Karkkilan UA
Muut suunnitellut Future Cupin päivämäärät (järjestäjät avoinna):
11.-12.6.2016 Future Cup
9.-10.7.2016 Future Cup
6.-7.8.2016 Future Cup
26.-27.8.2016 Future Cup

SAAPUNEET KIRJEET

Kuopio Rallisprint - Erivapaus radan käytöstä

Lajiryhmän päätös: Hyväksyttiin erivapaus, mutta velvoitetaan järjestäjää varmistamaan tulospalvelun tuottajilta, että tulosten toteutus on mahdollista ko. kilpailukonseptilla.

MUUT ASIAT

Tuomariston pj-haku kausille 2016-2017

Lajiryhmän päätös: Todettiin että haetaan uusia Rallisprintin puheenjohtajia kausille 2016-2017.
Lajipäällikkö tekee ilmoituksen hausta, ja hakemukset toimitettava elokuun loppuun mennessä. Myös nykyisten pitää erikseen ilmoittaa halukkuudestaan jatkaa ko. tehtävässä.

Tuomariston puheenjohtajien koulutuspäivä
Koulutuspäivien aika 24.10. Paikka avoin, lajipäällikkö selvittää.

SEURAAVA KOKOUS

7.10.

Lisätietoja ja palaute: lajipäällikkö Henrik Frank, 040 534 9977, henrik.frank@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy