Historic Lajiryhmän kokous 4/19 16.9.2019

19.9.2019

« Takaisin

AKK:n Historic Lajiryhmä piti vuoden neljännen kokouksensa maanantaina 16.9.2019.

Kokouksessa olivat läsnä: Juha Liukkonen (pj.), Petteri Sappinen, Paavo Virtanen ja Jukka Aromaa. Lisäksi esittelijänä lajipäällikkö Henrik Frank.

Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavat asiat:

HISTORICIN TILANNEKATSAUS

Ralli           

 HRT-kausi yhtä osakilpailua vajaa. Viimeinen osakilpailu Naantalissa. Kauden aikana tullut ilmi suuri huoli kilpailujen järjestämisen tasosta. Varsinkin kesäkauden kilpailuissa ollut järjestelyissä selkeästi näkyviä puutteita. Huolestuttavin piirre on se, että edes tiedostettujen ja tietoon tulleiden ongelmien korjaaminen ei ole järjestäjien toimesta onnistunut, tai siihen ei ole tarttuttu.

Tulevaisuudessa HRCF etsii HRT-sarjalle sarjakoordinaattoria, joka varmistaa että kilpailut toteutetaan sovittujen raamien puitteissa, sekä noudattaa sääntöjä ja      määrityksiä.

Lisäksi nostettiin esille ajatus, jossa Rallin Lajiryhmän toimesta sarjaan nimetyt toimihenkilöt (esim. turvatarkkailijat) osallistuisivat kiinteästi koko kauden HRT-            sarjatyöryhmän toimintaan, tällöin tiedonkulku olisi huomattavasti tehokkaampaa. Esitetään asiaa Rallin Lajiryhmälle.

Toistaiseksi kalenterissa kaudelle 2020 on viisi osakilpailua, kolme talvella ja kaksi kesällä.

Rata-ajo

Kausi 2019 ajettu, osallistujamäärät n. 130 kilpailijan tietämillä keskimäärin, toki kauden päätapahtuma Grand Race houkutti yli 170 kilpailijaa.

Kauden aikana on noussut esille ongelmaksi ratatuomareiden osaamistaso ja niiden reagointi ajotapa-asioihin, joissa on kauden aikana ollut tilanteita joissa selkeisiin ajotaparikkeisiin ei ole puututtu millään tavalla.

Esitys Rata-ajon lajiryhmäelle sekä AKK:n hallitukselle:Ratatuomareiden koulutukseen on luotava mahdollisimman nopeasti selkeä toimintasuunnitelma, jolla pystytään varmistamaan riittävän osaavien ratatuomareiden riittävyys kilpailuihin. Ongelma on entistä akuutimpi KymiRingin valmistumisen ja siellä oteutettavien kilpailujen myötä.

Tasanopeus

Tasanopeusajoa koskien nostettiin esille jälleen niiden ajopaikka. Ensinnäkin todettiin, että rallin alkamisajaksi tulee ilmoittaa aina ensimmäisen          tasanopausauton lähtöaika.

Lisäksi nostettiin esille se, että esim. mikäli SPAUK ajaa ennnen tasnopausautoja, varsinaiset rallin 0-autot tulee ajaa vasta tasanopausautojen jälkeen, jolloin ne           pystyvät toteuttamaan oman tehtävänsä asianmukaisesti.

SÄÄNTÖ-ASIAT

HRT-Sarjasäännöt 2020 

Käsiteltiin HRT-sarjan sarjasäännöt. Keskusteltiin sarjasäännöistä, ja todettiin että esitetyt sarjasäännöt on pääpiirteissään OK, ja valmiit hyväksyttäväksi. Keskusteltiin Historic Näytösajoluokasta ja sen vaatimuksista. Todettiin, että (auton) turvavarusteet rallin kategorian 3- ja 4-kilpailujen sääntöjen mukaisesti, ja henkilökohtaiset turvavarusteet rallin sääntöjen mukaisesti.

Lisäksi keskusteltiin Näytösajoluokan pistelaskusta, ja pyydettiin lisäämään tarkennus, jossa todettiin että luokassa jaetaan sarjassa vain osallistumispisteitä. 

Historic Lajiryhmän esitys Rallin Lajiryhmälle ja AKK:n hallitukselle: Esitetään sarjasäännöt hyväksyttäväksi Rallin Lajiryhmälle ja AKK:n hallitukselle.

Lisäksi käsiteltiin Historic Tasanopeus Ralli Sarjan (HTRS) sarjasäännöt.

Esitys AKK:n hallitukselle: Esitetään sarjasäännöt hyväksyttäväksi.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977

Design Mainostoimisto Ajaton Oy