Rata-ajon lajiryhmän kokous 1/19 31.1.2019

7.2.2019

« Takaisin

RATA-AJO LAJIRYHMÄ 1/2019                                                   

 

Aika:      31.1.2019, klo 13.00

Paikka:  AKK:n toimisto

Läsnä:   Marko Sinivuori, Mikko Almgren, Risto Loppi, Juha Nisula, Mika Virtanen ja Pekka Säynevirta (lajipäällikkö)

Lajiryhmä valitsi puheenjohtajaksi Marko Sinivuoren, joka siis jatkaa tehtävässään. Varapuheenjohtajaksi valittiin Mika Virtanen. Sihteeriksi valittiin Pekka Säynevirta.

RATA-SM 2019

Sarjasäännöt

Sarjasäännöt ovat vielä lajiryhmän tarkastuskierroksella. Valmistuttuaan ne tullaan toimittamaan AKK:n hallituksen hyväksyttäväksi.

Ajettavat luokat

Pääluokat:V1600 SM, Legends SM ja TGT SM

Lisäluokat kilpailukohtaisesti luokan osallistumismäärien mukaisesti.

Sarjailmoittautumisessa mukana Formula Ford ja Formula Academy Finland.

Osakilpailuiden tilanne

Osakilpailuiden osalta tilanne on pääsääntöisesti hyvä. Helsingin osakilpailussa on vielä suorituspaikan osalta varmistettavia asioita, tämä selvitetään pikapuolin.

ENDURANCE CUP 2019 SARJASÄÄNNÖT

Siirretään sääntöjen käsittely kohtaan Saapuneet kirjeet.

LEGENDS-LUOKAN SÄÄNNÖT

Legends-luokan säännöissä keskustelimme pistelaskutaulukosta. Lajiryhmän jäsen Juha Nisula selvitti mahdollisuuksia sen muokkaamisesta mutta tämä koettiin luokan hallituksen toimesta mahdottomaksi toteuttaa. Lajiryhmä hyväksyi tämän.

ESITYS HALLITUKSELLE: Lajiryhmä esittää Legends-luokan sääntöjä AKK:n hallitukselle hyväksyttäväksi.           

THE GRAN TURISMO-LUOKAN SÄÄNNÖT

Lajipäällikkö esitteli luokan uuden pistelaskutaulukon ja muokatut urheilusäännöt. Muokkaukset perustuvat luokan kuljettajien kanssa käytyihin keskusteluihin ja niistä saatuihin palautteisiin. Luokka on valinnut keskuudestaan kuljettajaedustajakseen Mika Mäkisen. Lajiryhmä piti sääntöjen muutoksia onnistuneina ja arvosti kuljettajien panosta niiden käsittelyssä.

ESITYS HALLITUKSELLE:Lajiryhmä esittää The Gran Turismo-luokan uudistettuja urheilusääntöjä AKK:n hallitukselle hyväksyttäväksi.

RATALEIMATUTKINTO 2019

Materiaali on päivityksessä. Koulutuspäivät on varattu, kouluttajat on sovittu ja ilmoittautuminen on avattu. Kouluttajien yhtenäiseen ilmeeseen ajopäivillä panostetaan.

Teoriapäivät: 

30.3. Valkeakoski

6.4. Seinäjoki

Ajopäivät:

12.-14.4. Alastaro

KYMIRING

Kymiring valmistuu ajettavaan kuntoon vuoden 2019 aikana. Lajiryhmän tulee huomioida tulevaisuuden suunnitelmissaan tämä.

SAAPUNEET KIRJEET

Sähköpostit koskien asiaa Endurance Cup luokkajako

Käsiteltiin sähköpostit, koskien luokkajakoa. Aiemmin Endurance Cup on jaettu kahteen alaryhmään, 2- ja moniventtiiliset. Nyt esitetyissä sarjasäännöissä tämä jako on korvattu moottorin tilavuuteen perustuvalla jaolla. Lajiryhmä on saanut aiheesta kaksi erillistä sähköpostia, joissa harrastajat ovat jakantuneet puoltavaan ja vastustavaan kantaan. 

Lajiryhmän päätös: Lajiryhmä kokee asian sen verran laajaksi, että päätöksen tekeminen vaatii lisäselvityksiä. Selvitetään kaluston jakautuminen 2- ja moniventtiileisiin suhteessa litratilavuuteen. 

MUUT ASIAT

Pidetään RATA SM-järjestäjäpalaveri maaliskuun aikana, jonka yhteydessä rata-ajon lajipäivä.

Järjestetään ratatuomarikoulutus rataleimatutkinnon ajopäivien yhteydessä.

Avataan toimihenkilöhaku RATA-SM sarjaan.

AKK-Motorsport ry/Rata-ajon lajiryhmä

Design Mainostoimisto Ajaton Oy