AKK ja Autokoululiitto laajentavat yhteistyötä - Turvassa Tiellä hankkeen koulutusohjelma vahvistuu

20.2.2017

« Takaisin

Autourheilun kansallisen lajiliiton, AKK:n, tieliikenneturvallisuushanke saa jatkossa uutta voimaa yhteistyöstä Suomen Autokoululiiton kanssa. Yläkouluissa ja 2. asteen oppilaitoksissa vierailevat Turvassa Tiellä -kouluttajat kouluttaa jatkossa Autokoululiitto.

Autourheilun kansainvälisen kattojärjestön FIA:n Action for Road Safety -hankkeeseen perustuva Turvassa Tiellä on edennyt Suomessa jo viidenteen toimintavuoteensa. Hankkeen ytimessä ovat yläkouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuvat, maksuttomat kouluvierailut, joiden myötä liikenne- ja asennekasvatusta viedään ajokortti-ikää lähestyville nuorille. Maksuttomuuden mahdollistavat hankkeen valtakunnalliset kumppanit, ja hanke näkyy myös kumppaneiden kanssa yhdessä ympäri Suomea toteutettavissa kampanjoissa, yleisötapahtumissa sekä luonnollisesti AKK:n omien kansainvälisten ja kansallisten arvokilpailujen yhteydessä.

Autokoululiitto on ollut Turvassa Tiellä -hankkeen yhteistyökumppani jo sen käynnistymisestä, vuodesta 2013 saakka. Yhteistyön vieminen uudelle tasolle tapahtuu konkreettisesti Autokoululiiton erityisasiantuntijan, Rami Lammisen myötä, joka ottaa jatkossa vastuulleen Turvassa Tiellä –kouluttajien kouluttamisen kouluvierailuita varten.

Sekä Autokoululiiton että SPR:n kouluttajana vuosia toimineelle Lammiselle hanke on jo entuudestaan tuttu, mutta intoa uuteen rooliin löytyy.

”On hienoa päästä viemään AKK:n kanssa hanketta eteenpäin nyt uudenlaisissa, käytännönläheisissä tehtävissä. Jo minulle tehdyt ennakkokyselyt osoittavat, että kiinnostusta tärkeää tieliikenneturvallisuusteemaa kohtaan löytyy. Ihmisten vapaaehtoistyöhön lähtemisen palo ilahduttaa aina suuresti, ja virittää itseänikin antamaan koulutuksissa parhaat eväät kaikille kouluihin suuntaaville kouluttajille”, Lamminen kuvailee.

Jo 18 paikkakunnalla valtakunnallisesti toimivien Turvassa Tiellä –kouluttajien määrään on luvassa tänä vuonna todennäköisesti tuplaus, sillä Lamminen pääsee perehdyttämään jo keväällä nelisenkymmentä uutta kiinnostunutta. Kouluttajille annetaan koulutuksen ohella valmiit materiaalit ja välineistö matkaan mukaan, hankekumppani BMW Suomen varustamat Turvassa Tiellä –autot ovat myös kouluttajien hyödynnettävissä.

”Upea juttu, että pääsemme kehittämään hanketta yhdessä Autokoululiiton kanssa. Saamme näin kouluttajien koulutusohjelmaamme paitsi uudenlaista puhtia, myös entistä vankempaa ammattitaitoa. Toivomme vuoden edetessä mahdollisimman monen kiinnostuvan yhteistyöstä kanssamme sekä maksuttoman kouluttajaksi kouluttautumisen, että maksuttomien kouluvierailujen puitteissa. Tervetuloa ottamaan yhteyttä, kerromme mielellämme enemmän ja ohjaamme eteenpäin”, summaa hanketta AKK:ssa koordinoiva Sanna Kinnunen.


Lisätiedot:

AKK / Turvassa Tiellä -hanke, Sanna Kinnunen, 050 3310182, sanna.kinnunen@autourheilu.fi

Autokoululiitto / Turvassa Tiellä -kouluttajakoulutukset, Rami Lamminen, 040 7740115, rami.lamminen@autokoululiitto

Design Mainostoimisto Ajaton Oy