Jokamiehenluokka sallitut vetopään renkaat lista 2022

14.3.2022

« Takaisin

Jokamiehenluokan sallittujen vetopään renkaiden lista kesäkaudelle 2022 on julkaistu.Jokamiehenluokan sallittujen vetopään rekaiden lista kesäkaudelle 2022 löytyy täältä:

Lajit - Jokamiehenluokka - Materiaalit
Jokamiehenluokan säännöt 2022:
...
10.11. Levypyörät ja renkaat
Koskee sekä kesä- että talvikauden rengassääntöä. Vannehalkaisija on enintään 16” ja enintään 3”:n vannehalkaisijan ero on sallittua etu ja taka-akseleiden välillä. Vanneleveys on enintään 6,5”, kardaani-/etuvetoisilla autoilla vapaa. Vanteen kääntäminen on mahdollista kun keskiö jää entiselleen. Rummun alkuperäisen pulttijaon muuttuessa, on käytettävä laipallista pinnapulttikiinnitystä. Renkaan saa asentaa vanteelle vain rengasnormien mukaisesti. Paripyörät ovat kielletty sekä samoin kahden renkaan asentaminen päällekkäin. Kaikenlainen renkaiden lämmittäminen on kielletty koko kilpailun ajan. Kaikenlaisten suojien ja vastaavien asettaminen renkaiden päälle on kielletty.

10.11.1. Kesäkauden rengassääntö
Kaikkien renkaiden on oltava nastattomia tieliikenteeseen hyväksyttyjä. Vetävillä pyörillä saa käyttää vain hienokuvioisia henkilöautoihin tarkoitettuja kesärenkaita. Vetävillä pyörillä saa käyttää vain rengaslistan mukaisia renkaita. Hyväksyttyjä renkaita ovat materiaalipankista löytyvän rengaslistan mukaiset renkaat. Lajiryhmä ylläpitää ja päivittää listaa. Renkaissa on oltava rengasmerkki, mallimerkinnät sekä nopeusluokka selkeästi nähtävissä. Renkaan pinnan muotoilu tai jälkikäsittely on kielletty. Vetävällä pyörällä renkaan enimmäisleveys taka-ja keskimoottori autoissa on 185 mm, kardaani ja etuvetoisten autojen rengasleveys on vapaa. Renkaan profiilisuhteen minimimitta on 50. M+S, MS, M/S, 3PMSF, winter, four season, all season tai vastaavin merkinnöin (myös kuvallisin) varustetut renkaat ovat kiellettyjä vetävillä pyörillä. Kilpailu- tai ratakäyttöön tarkoitetut renkaat (track tyres, race/racing tyres, street race tyres, slick/semislick tyres, no highway use, race/racing tms.) ovat kiellettyjä vetävillä pyörillä.

...

Yhteystiedot

Juho Ketonen

Lajivastaava

050 5665577

juho.ketonen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy