Nuorisovaliokunnan kokous 11.11.2015

19.11.2015

« Takaisin

Nuorisovaliokunta käsitteli kokouksessaan mm. kuluneen vuoden lajikohtaisen katsauksen nuortenluokkien osalta, Flying Finn 100 -hankkeen tilannekatsauksen sekä nuorten luokkia koskevat sääntömuutokset kaudelle 2016.


Kauden yhteenveto

Kokouksessa käytiin läpi kauden yhteenveto drag racen, jokamiehenluokan, kartingin, offroadin, rallin ja rallisprintin nuorisotoiminnan ja  nuortenluokkien osalta. Nuortenluokkien osalta osallistujamäärät ja toiminta muiltakin osin on pysynyt stabiilina eri lajeissa. Rallisprintissä on havaittavissa kasvusuuntaa viimeisten neljän vuoden ajalla. Kartingissa nuorimpien harrastajaryhmien välillä on alueellisesti havaittavia eroja osallistujamäärien osalta. Myös yleisellä tasolla on kartingin osallistujamäärien osalta nähtävissä hienoista laskusuhdannetta, johon runsas luokkatarjonta osaltaan aiheuttaa haasteita. Jokamiehenluokassa yleistilanne nuorten osalta on hyvä. Esimerkiksi tutkinnoissa on uusia nuoria tasaisesti mukana ja kilpailut vetävät hyvin nuortenluokkaan osallistujia. Myös rallissa nuorten luokan osalta tilanne on positiivisesti stabiili.


Nuorten luokkien sääntömuutokset 2016

Sääntökatsauksessa käytiin kootusti läpi eri lajien sääntömuutokset, joilla on vaikutusta nuorisotoimintaan ja nuorten luokkiin.

Kartingissa nousupistejärjestelmä muuttuu debytanttijärjestelmäksi rata-ajossa käytettävän rataleimakoulutuksen suuntaisesti. Muutos auttaa etenkin myöhemmällä iällä lajin pariin tulevia harrastajia.

Rallissa uutena nuorten alle 18-vuotiaiden karttureiden harrastusmahdollisuuksien lisääminen sääntömuutoksen myötä. Lisäksi rallin nuorten luokassa siirrytään täysin V1600 kalustoon kaudella 2016.

Rallisprintissä mahdollistetaan lajiin tutustuminen niin, että kyydissä voi olla alle 18-vuotias (15 v. alaikäraja).

 

AKK-Motorsport / Nuorisovaliokunta

Design Mainostoimisto Ajaton Oy