Uudistunut F-Rallisarja starttaa Kouvolassa 23.1.

10.12.2015

« Takaisin

Suomen suosituin rallin harrastesarja starttaa hieman uusiutuneena, mutta totuttuun konseptiin luottaen tammikuussa. Sarjasääntöihin on tulossa sarjajärjestäjän vaihtumisen myötä pieniä muutoksia. Uusi F-Rallisarja näkyy tulevalla kaudella myös televisiossa.

Sarjan ympärillä on varmasti ollut paljon avoimia kysymyksiä viimeisten viikkojen aikana, joihin toivottavasti tämän tiedotteen myötä saadaan vastauksia. Näin kilpailijat, järjestäjät ja koko kotimainen rallikansa pääsevät valmistautumaan rauhallisin mieleen kilpailukauteen 2016. Vaikka sarjaan jouduttiin tekemään lyhyellä aikajänteellä pieniä muutoksia, on F-Rallisarjan kaudesta odotettavissa aikaisempien kausien mukaan tiukkaa taistelua suomen suosituimman harrastetason rallisarjan Cup-mestaruuksista!

F-Rallisarja kaudella 2016

Kaudella 2016 sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua:

23.1.           Delta Bavaria Ralli, Kouvola

6.2.            Kangasniemi-ralli

5.3.            JMK-Ralli 2016, Jämsä

28.5.           Uusikaupunki-ralli

3.9.            Black Rocket Ralli, Tervakoski

1.10.           Infra10-ralli, Lahti

Aikaisempi sarjajärjestäjä ehti jo julkaista sarjan säännöt kaudelle 2016, mutta tämän edellä mainitun muutoksen myötä, nuo säännöt eivät ole enää voimassa. Tämän myötä Rallin Lajiryhmä kävi säännöt läpi, teki niihin tarvittavia korjauksia ja tarkennuksia sarjan urheilullisen aseman takaamiseksi, ja nyt uusitun sarjan säännöt on valmiit julkaistavaksi.

Tässä keskeisimmät muutokset verrattuna aikaisemmin julkaistuihin sarjasääntöihin:

 • Sarjan nimi vaihtuu, uusi nimi on F-Rallisarja
 • F-Rallisarjan sarjapisteitä kerätäkseen kilpailijan on ilmoittauduttava sarjaan KITI-järjestelmässä
 • Sarjaan voi ilmoittautua kauden toisen osakilpailun ilmoittautumisen päättymisajankohtaan asti
 • Pisteiden kerääminen aloitetaan siitä kilpailusta, jonka ilmoittautumisajan puitteissa kilpailija ilmoittautuu sarjaan
 • Sarjan osallistumismaksu 200 euroa
 • Sarjaluokissa voivat kilpailla myös sarjaan rekisteröitymättömät kilpailijat, mutta nämä kilpailijat eivät kerää sarjapisteitä, eivätkä vaikuta muiden kilpailijoiden pisteisiin
 • Jokaisen sarjaluokissa kilpailevan kilpailijan osallistumismaksuun sisältyy 25 euron mediamaksu, joka kohdistetaan sarjan TV-tuotannon toteutukseen
 • Osakilpailuissa voi olla järjestäjien valitsemia lisäluokkia, mutta luokkien pitää olla sellaisia, että niihin ei voi osallistua F-Rallisarjan luokkiin oikeutetuilla autoilla
 • Osallistumismaksu F-Rallisarjan luokkiin on osakilpailujärjestäjän valittavissa, mutta maksimissaan osallistumismaksu on 350 euroa
 • Osakilpailujen lisäluokissa osallistumismaksu on järjestäjän määriteltävissä

Sarjan säännöt kaudelle 2016 voit ladata tästä.

Sarjaan ilmoittautumisen voit tehdä tästä linkistä KITI-järjestelmässä.

Sarjan palvelut

Sarjan jokaisesta osakilpailusta tuotetaan televisio-ohjelma, joka esitetään MTV3 MAX-kanavalla. Jokainen lähetys uusitaan kahteen kertaan, jonka jälkeen lähetys on nähtävissä myös internetissä. Televisiototeutuksesta vastaa BV-Team Oy.

Koska sarjan toteutuksesta kaudella 2016 vastaa AKK-Motorsport ry, eikä erillinen kaupallinen promoottori, toteutetaan sarja varsin maltillisella budjetilla. Kaikki sarjan kulut katetaan sarjan osallistumismaksuista saatavilla tuloilla. Näihin kuluihin kuuluvat seuraavat kohteet:

 • Sarjaviestintä ja -koordinointi
 • Sarjan verkkosivut ja niiden ylläpito
 • Osakilpailujärjestäjille toimitettava sarjamateriaali (julisteet, opasteet jne.)
 • Kauden päätteeksi jaettavat muisto- ja tavarapalkinnot

Sarjan viestinnästä kaudella 2016 vastaa aikaisemminkin sarjaorganisaatiossa työskennellyt ja Hanaa!-lehden taustalla vaikuttava Jorma Mikkola. Jorman yhteystiedot ovat seuraavat: puh. 0500 490 812 ja sähköposti jorma.mikkola@hanaa.fi

Kilpailijoita ja järjestäjiä toivotaan olemaan yhteydessä Jormaan kaikissa sarjaviestintää koskevissa asioissa.

Koska aikataulu asioiden valmisteluun on ollut varsin lyhyt, ei sarjan uutta graafista ilmettä, nettisivuja tai sosiaalisen median kanavia ole vielä saatu lopullisesti valmiiksi. Kaikki nämä pyritään julkaisemaan mahdollisimman pian sarjan ja kilpailijoiden käyttöön. Asiasta tiedotetaan heti kun edellä mainitut asiat ovat valmiita julkaistavaksi.

Kauden ensimmäisen osakilpailun, Valkealan Urheiluautoilijat ry:n järjestämän Delta Bavaria Rallin ilmoittautuminen on auki KITI-järjestelmässä, eli heti kun kilpailija on maksanut seuransa jäsenmaksun sekä ostanut kilpailijalisenssin kaudelle 2016, on ilmoittautuminen ensimmäiseen osakilpailuun mahdollista.

Taustatiedot sarjan tilanteesta yleisesti

AKK:n hallitus päätti kokouksessaan 30.11., että Rallin F-Cupin promootio-oikeuksia hallinneelle Arctic Promotion Oy:lle ei myönnetä oikeuksia sarjaan enää kaudelle 2016. Päätös perustui ennen kaikkea kilpailijoiden esittämään luottamuspulaan promoottoria ja sen eri alihankkijoita kohtaan. Päätöksen taustalla oli suuri huoli sarjasta, sen kilpailijoista ja osakilpailujärjestäjistä. Päätöksellä haluttiin ennen kaikkea vakauttaa sarjan tilanne ja tarjota kaikille osapuolille mahdollisimman vakaa ja urheilullisesti hyvä rallisarja kaudelle 2016.

Sarjan aikaisemmin käyttämä nimi F-Cup on tavaramerkkinä aikaisemman promoottorin omaisuutta, joten tämän myötä sarjan nimi muuttuu kaudelle 2016 F-Rallisarjaksi. Sarjassa kilpaillaan kuitenkin neljästä AKK:n virallisesta Cup-mestaruudesta: Yleinen, Seniorit sekä A- ja B-juniorit.

Kaudella 2016 F-Rallisarjan käytännön pyörittämisestä vastaa AKK:n rallin lajiryhmä, mutta sarjalle haetaan uusi promoottori vuoden 2016 alussa, ja uusi valittu promoottori ottaa sarjan hoidettavakseen kaudesta 2017 eteenpäin. Uuden promoottorin hausta tiedotetaan AKK:n toimesta viimeistään ensi vuoden alussa.

Lisätietoja F-Rallisarjasta antavat:

Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040 534 9977

Lajiryhmän puheenjohtaja Markus Silfvast, etunimi.sukunimi@anvianet.fi, 044 972 3805

Design Mainostoimisto Ajaton Oy