JM lajiryhmän kokous 4-2019 9.-10.8.2019

12.9.2019

« Takaisin

Paikalla olivat: Seppo Kivimäki (PJ), Juha Kaukola, Jarkko Saastamoinen, Jouni Laaksonen, Matti Salo (JM pääkatsastaja), Juho Ketonen (lajipäällikkö)

Kokouksessa käsitellyt asiat:

Lajiryhmälle esiteltiin sähköinen jokkistutkinto lajikoordinaattori Mia Vihavaisen toimesta:

Koulutustyöryhmän PJ Esko Kähkönen ja jäsen Kati Virtanen pilotoivat sähköistä JM tutkintoa omilla alueillaan tämän syksyn. Koulutustyöryhmän ja koulutusvastaavien tapaamisessa marraskuussa 2019 ohjeistetaan koulutusvastaavat aiheesta ja sen jälkeen vuoden vaihteessa aloitetaan sähköisen JM-tutkinnon käyttö uusijoille koko maan laajuisesti.
Tutkinto on tarkoitettu ainoastaan henkilölle, joilla on voimassa oleva JM-tutkinto tai, joiden edellinen JM-tutkinto on vanhentunut enintään 6 kuukautta aiemmin.
Sähköisen JM-tutkinnon hinta on normaalisti 50€ ja ilmoittautumiset otetaan vastaan KITIn kautta, jolloin myös maksun voi suorittaa siinä samalla. Fyysisiä tutkintotilaisuuksia järjestetään entiseen tapaan ja niihin ovat edelleen tervetulleita ensimmäistä JM-tutkintoaan suorittavien lisäksi kaikki halukkaat.
Lajiryhmä hyväksyi sähköisen jokkistutkinnon pilotoinnin ja käyttöönoton koulutustyöryhmän esityksen mukaisesti.

Lajiryhmä käsitteli Jokamiehenluokan säännöt 2020 hallituksen esitysten jälkeen ja lähetti ne päivitettynä hallitukselle käsittelyyn.​

Lajiryhmä kävi läpi ajettujen kilpailuiden TPJ raportit.

Lajiryhmä kävi läpi mahdolliset seuraamuskäsittelyt.

Lajiryhmä avasi haun JM SM 2021 kilpailuiden järjestäjille.

Kilpailut:
1. JM SM-Nuoret/ Naiset/ EVK  
2. JM SM-Yleinen
3. JM SM-Liiga

Arvokilpailuhakemukset tulee osoittaa lajipäällikölle ja ne tulee toimittaa 20.10.2019 mennessä sähköpostitse.

JM SM-Yleinen ensisijainen järjestäjä valitaan alueelta 4. Jos alueelta 4 ei löydy järjestäjää valitsee lajiryhmä seuraavan sopivan kilpailua hakeneen järjestäjän. AKK alueet.

Anomus voi olla vapaamuotoinen josta on ilmennettävä ainakin seuraavat asiat:
1. järjestävä seura/seurat.
2. rata-alue missä kilpailu ajetaan.
3. varikolle mahtuvien autojen määrä.
4. yleisölle tarkoitettujen pysäköintipaikkojen määrä ja sijainti.
5. lisäksi mitä rata-alueelle on viimeaikana tehty tai tullaan tekemään lähiaikana.

Lajiryhmä käsitteli saapuneet kirjeet.

Muut asiat
Lajiryhmän ohjeistus katsastukselle:
Mikäli kilpailija esittää katsastuksessa sääntöjenvastaisia turvallisuusvarusteita (ajopuku, kypärä, turvavyöt, kuljettajan istuin), tulee katsastuksen ottaa nämä kilpailun ajaksi haltuunsa. Kuljettajan turvavarusteet ovat osa ensimmäistä katsastusta. Jos kuljettajan turvavarusteet eivät täytä sääntöä, ei autoa voida hyväksyä kilpailuun. Kuljettajan turvavarusteita voidaan valvoa myös kilpailun aikana.

Esitys hallitukselle ja tekniikan lajiryhmälle:
Lajikohtainen tekniikkakoulutus jokamiehenluokan osalta vuoden 2020 alkupuolella 3 koulutusta: Etelä-Suomi Alueet 5,6,7,8 Keski-Suomi Alueet 2,3,4 Pohjois-Suomi Alue 1. Lajiryhmän ehdotus koulutuksen arvosta: Mahdollinen tekniikan lisenssin ansaitseminen/uusiminen/nostaminen koulutuksen perusteella.

Lajiryhmä kävi läpi runkokalenteria 2020 jokamiehenluokan kilpailuiden osalta, 10.8.2019 mennessä kilpailuita kitin anomustilassa yhteensä 59 kappaletta.

Lajiryhmän seuraava kokous perjantaina 1.11.2019

Yhteystiedot

Juho Ketonen

Lajivastaava

050 5665577

juho.ketonen@autourheilu.fi

Design Mainostoimisto Ajaton Oy