MUISTUTUS: Nuorten luokan kuljettajien nuottitutkinto 2.9.2017

8.8.2017

« Takaisin

Nuorten luokan kuljettajien ensimmäinen nuotitettava kilpailu lähestyy ja vielä on jäljellä yksi nuorten luokan kuljettajille räätälöity erikoisnuottitutkinto. Jämsässä lauantaina 2.9. järjestettävään tutkintoon on vielä viisi paikkaa vapaana, joten nyt kannattaa varmistaa mukaan pääsy ilmoittautumalla kyseiseen tutkintoon hyvissä ajoin.

Tutkinnon voi suorittaa, vaikka nousupisteet eivät olisi täynnä vielä tutkintohetkellä, vasta kilpailuun ilmoittautuessa pitää olla nuorten luokan kuljettajalla vähintään 10 nousupistettä täynnä. Ilmoittautuminen tähän nuorten luokan nuottitutkintoon päättyy viikkoa ennen tilaisuutta, eli 26.8 on viimeinen ilmoittautumispäivä. Tutkinto on hyvä suorittaa myös jos on aikeissa ajaa esimerkiksi ensi vuonna nuotitettavia kisoja. Tällöin olisi hyvin aikaa harjoitella nuotittamista ja nuotista ajamista treenipätkillä.

Nuorten luokan kuljettajien nuottipilottikilpailuksi on siis valikoitunut Laukaassa 21.10. ajettava pitkät perinteet omaava Peurunkaralli. Kilpailu on järjestyksessään 20. kerta, kun Laukaan Mooottorimiehet kyseisen rallin järjestävät.

Kilpailussa ajetaan ainakin osittain Suomen MM-rallin historiasta tuttuja erikoiskokeita, joten haastetta ja mielenkiintoa on varmasti nuorille kuljettajille luvassa ensimmäisessä ennakkotutustuttavassa rallissa.

Nuorten luokan kuljettajille kilpailu on ensimmäinen, jossa nuotittaminen on mahdollista kansallisissa ralleissa. Ennakkotutustuttavaan luokkaan osallistumisen ehtona on rallin junioritutkinnon lisäksi junioritutkinnon jatko-osa, joka antaa oikeuden osallistua ennakkotutustuttaviin kilpailuihin ja luokkiin. Jatko-osa vaaditaan sekä I- että II-ohjaajalta. Lisäksi kuljettajalla on oltava vähintään 10 nousupistettä kerättynä rallissa. II-ohjaajalla tulee olla kokemusta vähintään kymmenestä ennakkotutustuttavasta rallista, viimeisen viiden vuoden ajalta.

Ilmoittautumiset tutkintoon sähköpostilla osoitteeseen: tuomo.nikkola@autourheilu.fi

Lisätietoja:

Lajipäällikkö Henrik Frank, 040-7349977

Rallin Lajiryhmän puheenjohtaja Markus Silfvast, 044-9723805

AKK Driver Academy Päävalmentaja, Tuomo Nikkola, 0400-425850

Design Mainostoimisto Ajaton Oy