KRC Rallicross - Kausi 2016

Kansallisen rallicross sarjan FB sivuille TÄSTÄ

Voit seurata kansallisen-sarjan pistetilannetta linkistä  Sarjapisteet 2016

Sarjasäännöt 2016

Kilpailukalenteri 2016

Sarjassa ajetaan 5-6 osakilpailua

1. 7.5.2016                 Vilppulan Seudun UA

2. 18.6.2016              Kauhajoen UA

3. 24.6.2016               Kauhavan UA  *PERUTTU*  (20.-21.8.2016 Kemora, Kokkolan UA)

4. 7.8.2016                 Kotkan UA  *PERUTTU*

5. 3.9.2016                 Jurvan UA Botniaring  *PERUTTU* (17.-18.9.2016 NEZ Rallycross, Hyvinkää)

6. 15.10.2016             Jalasjärven UA 

 

Kilpailun ajotapa

Kilpailussa ajetaan harjoitukset, alkuerät ja finaalit. 
Kaikki luokat ajavat saman kilpailusysteemin mukaisesti.

Päätökset ajettujen lähtöjen yli- tai alimääräisten kierrosten uusintastarteista tai muista vastaavista tekee kilpailunjohto.

 

Harjoitukset

Kilpailupäivän harjoituksissa jokainen kilpailija saa ajaa vähintään yhden kerran kaksi (2) kierrosta. Harjoituksessa ei ole luokkajakoa, mutta pyritään siihen että samaan aikaan radalla on vain yhden luokan autoja.  Autot kerätään keräilyalueella luokittain jonoihin.  Autot siirretään jonoista vuorotellen lähtöviivalle, kun jonossa on tarpeellinen määrä kilpailijoita (4-6).

Harjoitukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Ennen kilpailua järjestäjä mahdollistaa vapaan harjoituksen kilpailijoille kilpailukohtaisen ohjeistuksen mukaan. Järjestäjällä on oikeus perua edellisen päivän vapaa harjoitus, mutta mahdollinen peruutus tulee ilmoittaa viipymättä kilpailijoille
(suositus viimeistään edellisenä päivänä).

 

Alkuerät

Alkueriä on kolme (3) tai jos kilpailuun osallistuvia autoja on vähän voi kilpailun järjestäjä halutessaan ajattaa neljä (4) alkuerää.  Autot lähetetään alkuerissä rinnakkain yhdestä rivistä neljä - kuusi (4-6) autoa lähdössä kerrallaan.Alkuerissä ajetaan kaksi- kolme (2-3) kierrosta ja pakollinen lisälenkki jollakin kierroksella. Alkuerät ajetaan järjestäjän laatiman lähtöjärjestyksen mukaan luokittain.  Kilpailija voi ajaa vain siinä alkueränsä lähdössä, johon hänet on merkitty.  Kilpailija on osallistunut             lähtöönsä, kun hän on ollut lähettäjän käskynalaisuudessa.Alkuerien lähtöjärjestyksen arpoo/valitsee kilpailun järjestäjä.

Kilpailija velvoitetaan välittömästi ilmoittamaan järjestäjälle, mikäli hän ei pääse    osallistumaan alkueränsä lähtöön.  Kilpailijan nimi poistetaan silloin alkuerän     pohjaluettelosta. Järjestäjä julkaisee lähtöjärjestyksen lähdöittäin hyvissä ajoin ennen lähtöjä, minkä jälkeen lähtöihin osallistujia ei enää vaihdeta.

Kustakin alkuerästä jaetaan sijoitus pisteitä niin että alkuerän nopein saa 1 sijoitus pisteen toiseksi nopein 2 sijoitus pistettä jne

Alkuerässä saman ajan ajaneet kilpailijat jakavat sijoituksen ja saavat huonomman sijoituksen mukaisen sijoitus pistemäärän.

Keskeyttänyt tai vajaan kierrosmäärän ajanut kilpailija saa 80 sijoitus pistettä.

Kilpailija, joka ei osallistu alkuerän lähtöönsä, saa 90 sijoitus pistettä.

Kilpailija, jonka ajosuoritus alkueränsä lähdössä hylätään, saa 95 sijoitus pistettä.

Kaikissa edellä mainituissa tapauksissa alkuerissä jaetun sijan kilpailijoiden järjestys tuloslistassa on ajojärjestys.

Kahdesta parhaasta alkuerästään vähiten sijoitus pisteitä saanut kilpailija on alkuerien ensimmäinen, toiseksi vähiten toinen jne (jos ajetaan neljä alkuerää niin silloin lasketaan kolme parasta alkuerää) Tasapisteissä ratkaisee parhaan alkuerän aika, seuraavaksi toiseksi parhaan alkuerän aika ja sen jälkeen kolmanneksi parhaan alkuerän aika. Mikäli tämä ei tuo ratkaisua, sen jälkeen suoritetaan arvonta.

Kilpailijan on saatava vähintään yksi tulos alkueristä, jotta hänet voidaan sijoittaa finaaleihin.


Finaalit

Finaalien pituus on neljä-kuusi (4-6) kierrosta ja pakollinen lisälenkki jollakin kierroksella. Järjestäjä varaa oikeuden muuttaa Crosskart-luokan finaalien kierrosmäärää harkintansa mukaan.

Finaalien välissä on edellisestä finaalista nouseville kilpailijoille annettava huoltoaikaa viisi(5) minuuttia.

Finaaleja ajetaan luokan osallistujamäärästä riippuen finaalit A - D, jotta niissä voidaan ratkaista sijat 1-18. 

Kilpailija on osallistunut finaaliin, kun hän on ollut lähettäjän käskynalaisuudessa.

Mikäli hän ei pysty jatkamaan ja jää lähtöruutuun, tulkitaan hänet keskeyttäneeksi (0-metriä). Keskeyttäneiden osalta ratkaisee sijoituksen ajettu matka, lisälenkin metrejä ei huomioida.  Kilpailijoiden keskeyttäessä ajettuaan saman matkan, on heidän keskinäinen sijoituksensa edellisen kierroksen maalijärjestys.  Mikäli tämä tapahtuu ensimmäisellä kierroksella, ratkaisee alkuerien jälkeinen paremmuusjärjestys.

Kilpailija, joka on suljettu lähdöstä, sijoittuu lähtöön osallistuneista viimeiseksi. Mikäli näitä on useampia, ratkaisee alkuerien jälkeinen paremmuusjärjestys.

Mikäli kilpailija ei osallistu finaaliin, johon hänet on sijoitettu, hänen tuloksensa on ko. finaalin viimeinen lähdöstä suljetun kilpailijan jälkeen.  Mikäli heitä on useita, ratkaisee alkuerien jälkeinen paremmuusjärjestys.

Design Mainostoimisto Ajaton Oy